Stagiair Communicatie

stagiair communicatie 

Locatie: B.Amsterdam, Johan Huizingalaan
Uren: 24-40 uur/week
Denkniveau: HBO / WO
Afstudeeropdracht: Nee
Periode: 1 September - 31 Januari*
*In overleg met school / persoonlijke voorkeur

Het peloton Sockeloen wielrenners wordt met de dag groter, zo ook het aantal vragen dat we krijgen van klanten. Niet alleen via email, maar ook via instagram, facebook, twitter en telefoon beantwoorden we dagelijks vele vragen van klanten. Daarnaast adviseren en helpen we klanten met het ontwerpen en produceren van custom producten en krijgen we steeds meer pagina's op onze website. Jij gaat ons helpen met het creëren en bewaken van de tone of voice die gesoigneerde fietsers graag horen.
 

Hoe ziet een dag eruit?
Genietend van een opkomend winterzonnetje fiets je langs de ringvaart richting ons open office aan de Johan Huizingalaan. Snel even een verse cappuccino halen in de lounge op de begane grond voordat je de lift in springt. *Pling* “Ben je nog heelhuids thuis gekomen na ons koffierondje dit weekend? Kan jij Klaas Janssen de status van zijn bestelling doorgeven? Hij stuurde zondag een berichtje via Facebook. Groetjes Riejanne”. Wanneer je je team gevonden hebt in de luie stoelen op de tweede verdieping log je direct in op de backoffice. "Hmm, de order van Klaas wordt gewoon morgen afgeleverd met brievenbuspost. Misschien dat ik dit toch maar wat duidelijker moet gaan beschrijven op onze verzendpagina" denk je, ik zal morgen in het overleg ook eens opperen of we geen spoedverzending aan de klant kunnen gaan aanbieden.

Na een lekkere, gezonde lunch in de lounge, waar je twee andere stagiairs hebt leren kennen, ga je ‘s middags aan de slag met het schrijven van de productteksten voor de nieuwe waterdichte sok die binnenkort gelanceerd wordt. Je zet ook direct een tekst voor de nieuwsbrief die hierbij hoort klaar. Ondertussen beantwoord je telefoontjes en mails van klanten. “Tof dat Pieter geluisterd heeft naar m’n advies om de rest van de sok rustig te houden, dat design met die doodskop is echt heel gaaf geworden !” Denk je bij jezelf als je de bestelling door mailt naar Jordan die de custom sokken direct in Italië bestelt. Om vier uur staat Jasper naast je bureau en vraagt of je tijd en zin hebt om een rondje te fietsen met dit mooie weer. Ja leuk! Dat moet wel lukken, dan pak ik vanavond thuis nog even de overige klantvragen op! Op de fiets opper je direct het idee over de spoedzendingen en Jasper is erg blij met dit idee. Samen maak je nog snel even een foto bij zonsondergang die je door stuurt aan de creative. De dag is om voor je er erg in hebt.


Wat vragen we?

 • Minimaal 3ejaars HBO opleidingsniveau.
 • Je bent een sociaal persoon en wordt blij van tevreden klanten.
 • Je houdt van toveren met woorden en zinnen om pakkende teksten te schrijven die gesoigneerde wielrenners (onze klanten) aanspreken. (Als je dit ook in het Engels kunt is dit een pré)
 • Je bent een teamplayer en werkt graag samen, afstand vormt geen belemmering voor je om goed contact te houden met teamleden.
 • Je denkt graag mee over de toekomst van Sockeloen en verbeteringen aan de website waarmee we de klanten nog beter kunnen helpen.
 • Je bent sportief en hebt een passie voor (fiets)kleding. Je vind het belangrijk om er goed uit te zien, zowel op als naast de fiets.
   

Wat bieden we?

 • Een leerzame stageplek bij een klein en jong bedrijf waar je mee kunt denken op strategisch niveau, en waar jouw input oprecht gewaardeerd en gehoord wordt.
 • Kansen om je door te ontwikkelen naar een vaste functie.
 • Een super gezellig en sociaal team met jonge, ambitieuze en sportieve mensen.
 • Vrijheid om zelf je taken en tijd in te plannen.
 • Prestatiegerichte coaching op basis van doelstellingen en evaluatie.
 • Een supertoffe inspirerende werkplek waar je jezelf optimaal kunt ontwikkelen. Daarnaast kom je makkelijk in contact komt met andere young professionals, bedrijven, stagiairs en kun je deelnemen aan events, trainingen en borrels.
 • Korting op ons hele assortiment, zodat je er altijd gesoigneerd bij kunt rijden.
 • Professionele fotoshoots die we gebruiken in onze marketing, maar die je natuurlijk ook zelf kunt gebruiken.
 • Elke dag een overheerlijke, gezonde lunch.

Ja, dit lijkt me gaaf !
We moedigen je van harte aan om te solliciteren. Dit kan per mail naar: jasper@sockeloen.nl

We hebben direct een opdracht voor je. Kijk eens kritisch naar onze website. Wat zouden we beter kunnen doen? Kies er 1 pagina uit en laat zien hoe jij dit beter zou beschrijven en waarom. Voeg de uitwerking hiervan toe aan je sollicitatie. Ook horen we graag waarom je juist bij Sockeloen stage wilt gaan lopen en waarom je denkt geschikt te zijn voor deze functie, verbaas ons! Tot slot ontvangen we natuurlijk ook graag jouw CV.

Twitter