Privacy Policy

Privacybeleid Sockeloen

http://www.sockeloen.nl

 

Over ons privacybeleid

Sockeloen geeft veel om uw privacy. Wij verwerken daarom uitsluitend gegevens die wij nodig hebben voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over u en uw gebruik van onze diensten hebben verzameld. Wij stellen uw gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden.

Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de website en de daarop ontsloten dienstverlening van Sockeloen. De ingangsdatum voor de geldigheid van deze voorwaarden is 07/06/2018, met het publiceren van een nieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies. Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens over u door ons worden verzameld, waar deze gegevens voor worden gebruikt en met wie en onder welke voorwaarden deze gegevens eventueel met derden kunnen worden gedeeld. Ook leggen wij aan u uit op welke wijze wij uw gegevens opslaan en hoe wij uw gegevens tegen misbruik beschermen en welke rechten u heeft met betrekking tot de door u aan ons verstrekte persoonsgegevens.

Als u vragen heeft over ons privacybeleid kunt u contact opnemen met onze contactpersoon voor privacyzaken, u vindt de contactgegevens aan het einde van ons privacybeleid.

 

Over de gegevensverwerking

Hieronder kan u lezen op welke wijze wij uw gegevens verwerken, waar wij deze (laten) opslaan, welke beveiligingstechnieken wij gebruiken en voor wie de gegevens inzichtelijk zijn.

 

Webwinkelsoftware

LightSpeed

Onze webwinkel is ontwikkeld met software van Lightspeed. Persoonsgegevens die u ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Lightspeed heeft toegang tot uw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden, zij zullen uw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Lightspeed is op basis van de overeenkomst die wij met hen hebben gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van SSL-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Lightspeed maakt gebruik van cookies om technische informatie te verzamelen met betrekking tot uw gebruik van de software, er worden geen persoonsgegevens verzameld en/of opgeslagen. Lightspeed behoudt zich het recht voor om verzamelde gegevens binnen het eigen concern te delen om de dienstverlening verder te verbeteren.

 

Webhosting

SoHosted

Wij nemen webhosting- en e-maildiensten af van SoHosted. SoHosted verwerkt persoonsgegevens namens ons en gebruikt uw gegevens niet voor eigen doeleinden. Wel kan deze partij metagegevens verzamelen over het gebruik van de diensten. Dit zijn geen persoonsgegevens. SoHosted heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om verlies en ongeoorloofd gebruik van uw persoonsgegevens te voorkomen. SoHosted is op grond van de overeenkomst tot geheimhouding verplicht.

 

E-mail en mailinglijsten

MailChimp

Wij versturen onze e-mail nieuwsbrieven met MailChimp. MailChimp zal uw naam en e-mailadres nooit voor eigen doeleinden gebruiken. Onderaan elke e-mail die geautomatiseerd via onze website is verzonden ziet u de ‘unsubscribe’ link. U ontvangt onze nieuwsbrief dan niet meer. Uw persoonsgegevens worden door MailChimp beveiligd opgeslagen. MailChimp maakt gebruik van cookies en andere internettechnologieën die inzichtelijk maken of e-mails worden geopend en gelezen. MailChimp behoudt zich het recht voor om uw gegevens te gebruiken voor het verder verbeteren van de dienstverlening en in het kader daarvan informatie met derden te delen.


SoHosted

Wij maken voor ons reguliere zakelijke e-mailverkeer gebruik van de diensten van SoHosted. Deze partij heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van uw en onze gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. SoHosted heeft geen toegang tot ons postvak en wij behandelen al ons e- mailverkeer vertrouwelijk.

Payment processors

Sisow

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van Sisow. Sisow verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. Sisow heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Sisow behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Sisow deelt in het geval van een aanvraag voor een uitgestelde betaling (kredietfaciliteit) persoonsgegevens en informatie met betrekking tot uw financiële positie met kredietbeoordelaars. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Sisow's dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Sisow bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

 

Beoordelingen

Kiyoh

Wij verzamelen reviews via het platform van Kiyoh. Als u een review achterlaat via Kiyoh dan bent u verplicht om uw naam, woonplaats en e-mailadres op te geven. Kiyoh deelt deze gegevens met ons, zodat wij de review aan uw bestelling kunnen koppelen. Kiyoh publiceert uw naam en woonplaats eveneens op de eigen website. In sommige gevallen kan Kiyoh contact met u opnemen om een toelichting op uw review te geven. In het geval dat wij u uitnodigen om een review achter te laten delen wij uw naam en e-mailadres met Kiyoh. Zij gebruiken deze gegevens enkel met het doel u uit te nodigen om een review achter te laten. Kiyoh heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Kiyoh behoudt zich het recht voor om ten behoeve van het leveren van de dienstverlening derden in te schakelen, hiervoor hebben wij aan Kiyoh toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Kiyoh’s dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Kiyoh bewaart uw persoonsgegevens zolang u de review op het platform gepubliceerd houdt. Kiyoh heeft een Functionaris Gegevensbescherming aangesteld, u vindt de contactgegevens van deze functionaris op de website van Kiyoh.

 

Verzenden en logistiek

DHL & Fietskoeriers.nl

Als u een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om uw pakket bij u te laten bezorgen. Wij maken gebruik van de diensten van DHL & Fietskoeriers.nl voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens met DHL & Fietskoeriers.nl delen. DHL & Fietskoeriers.nl gebruiken deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat DHL & Fietskoeriers.nl onderaannemers inschakelen, stellen DHL & Fietskoeriers.nl uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.

 

Facturatie en boekhouden

Eboekhouden.nl

Voor onze bijhouden van onze administratie en boekhouding maken wij gebruik van de diensten van Eboekhouden.nl. Wij delen uw naam, adres en woonplaatsgegevens en details met betrekking tot uw bestelling. Deze gegevens worden gebruikt voor het administreren van verkoopfacturen. Voor onze bijhouden van onze administratie en boekhouding maken wij gebruik van de diensten van Eboekhouden.nl. Wij delen uw naam, adres en woonplaatsgegevens en details met betrekking tot uw bestelling. Deze gegevens worden gebruikt voor het administreren van verkoopfacturen. Uw persoonsgegevens worden beschermd verzonden en opgeslagen.

Eboekhouden.nl is tot geheimhouding verplicht en zal uw gegevens vertrouwelijk behandelen. Eboekhouden.nl gebruikt uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden dan hierboven beschreven.

 

Doel van de gegevensverwerking

 

Bestellingen via onze website

In verband met een bestelling verzamelen wij informatie over je naam (voornaam en achternaam), e-mail adres, telefoonnummer en adres. Wij verwerken de verzamelde informatie voor een correcte afhandeling van je bestelling, inclusief om met je te kunnen communiceren over de voortgang van je bestelling (bijv. voor ondersteuningsdoeleinden in het geval van eventuele problemen met de levering van de items), en om onze verdere contractuele verplichtingen te vervullen met betrekking tot jou.

Overigens, bij het betalen via de website moet je aanvullende informatie, zoals betaal- of creditcard informatie verstrekken. Wij maken gebruik van verschillende externe betaling providers om betalingen te verwerken. De verstrekking van de hierboven beschreven categorieën van persoonsgegevens is nodig om je bestelling te kunnen verwerken en beheren. Als je niet de vereiste informatie kunt of wil verstrekken kunnen we je bestelling helaas niet verwerken.

Wij bewaren informatie omtrent je bestelling. Zoals de transactie, verzend- en factuurgegevens en eventuele communicatie zodat wij deze kunnen gebruiken in het geval er een probleem mocht zijn met je bestteling.

 

Gebruik van de website en nieuwsbrieven

Op basis van je toestemming kunnen wij ook persoonlijke gegevens verwerken, zoals je naam en e-mail adres, die je vrijwillig aan ons verstrekte. Bijvoorbeeld bij reviews van een product of het aanmelden voor onze nieuwsbrief. Elke geschreven review zal worden bewaard tot nader order. Daarnaast blijven wij de nieuwsbrief versturen tot op het moment dat je je daarvoor afmeldt. Dit kan gemakkelijk onderaan de nieuwsbrief die je ontvangt zonder opgaaf van reden.

 

Daarnaast verzamelen we bezoekersstatistieken, inclusief inhoud en bezochte pagina's, verwijzende websites en zoekopdrachten op onze website. We gebruiken deze gegevens om de online gebruikers-en winkelervaring te personaliseren. Daarnaast stelt deze data ons in staat om onze website (verder) te ontwikkelen, te testen en continu te verbeteren. Wij verzamelen geen volledige IP-adressen. Zodoende kunnen de verzamelde gegevens niet worden gebruikt om jou te identificeren.


Om bezoekersstatistieken te verzamelen, gebruiken we cookies en soortgelijke technologieën. Door het inschakelen van cookies in je webbrowser en het gebruik van onze site stem je in met het feit dat wij cookies gebruiken. De meeste browsers hebben een standaard acceptatie voor cookies, maar je kunt je browser ook zo instellen dat alle cookies automatisch geweigerd worden. Wanneer je dit doet is het echter mogelijk dat sommige functies en diensten op onze en andere websites niet goed werken.

 

Functionele of noodzakelijke cookie(s)
Functionele of noodzakelijke cookies zorgen ervoor dat de webshop van Sockeloen.nl goed functioneert. Het gaat om de volgende cookies:
-Herinneren en opslaan van de artikelen die je toevoegt aan jouw verlanglijst;
-Het geven van een bericht met een onvoltooide bestelling, zodat je jouw items in je winkelwagen niet kwijtraakt
-Opgeslagen browserinstellingen zodat je onze webshop optimaal op jouw scherm kan bekijken;
-De mogelijkheid om jouw inloggegevens op te slaan zodat je ze niet elke keer hoeft in te voeren;
-De mogelijkheid om te reageren op berichten in onze shop;

Analytical cookies
We gebruiken, met de hulp van derden, analytische cookies om het shop gebruik te onderzoeken. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak we worden bezocht en waar we onze webshop kunnen verbeteren. Op deze manier kunnen we de ervaring met onze webshop continu optimaliseren. De volgende gegevens worden onder andere opgeslagen:
-Het IP-adres dat anoniem is gemaakt;
-Technische functies, zoals de browser die je gebruikt (zoals Chrome, Safari of Firefox), de resolutie van jouw computerscherm, jouw taalvoorkeur en welk apparaat je gebruikt;
-Vanaf welke pagina je kwam naar de shop
-Wanneer en voor hoe lang je gebruik hebt gemaakt van de shop
-Van welke functies je gebruikt maakt in de shop. Bijvoorbeeld het maken van een verlanglijstje, het plaatsen van een bestelling of het bekijken van eerdere aankopen;

 

Marketing cookies
In onze webshop zie je aanbevelingen, promoties en advertenties van onszelf en van derden. Ook in advertenties op websites van derden. Om deze aanbevelingen, promoties en advertenties relevant te houden, gebruiken we cookies. Het biedt ons de volgende inzichten:
-We kunnen bijhouden of je klikt op de advertenties;
-We kunnen bijhouden of je bestellingen plaatst nadat je een advertentie hebt gezien of er op geklikt hebt;
-Wij kunnen jouw online Surf-, zoek-en aankoopgedrag combineren, ongeacht welk apparaat je gebruikt;

Voor de cookies die deze partijen voor marketingdoeleinden plaatsen, verwijzen wij naar de verklaringen op de websites van deze partijen. Omdat de verklaringen regelmatig kunnen veranderen, raden wij u aan om dit privacy beleid te raadplegen op een regelmatige basis. De volgende partijen plaatsen cookies en/of andere technieken in onze shop:

-Facebook
-Google

Daarnaast kunnen wij jouw gegevens gebruiken voor andere ' doeleinden. Dit betekent dat we al onze klanten de best mogelijke persoonlijke service willen bieden. Wij denken altijd aan jouw privacy. Dit geldt voor:

-Beoordelingen & klanttevredenheidsonderzoek
-Contact met onze klantenservice
-Account
-Nieuwsbrief & E-mail
-Promoties via nieuwsbrief
-Social media

Direct Marketing en Enquêtes

Wij kunnen je e-mail adres gebruiken om direct marketing informatie naar je te sturen en om je te informeren over aanbiedingen met betrekking tot onze producten en diensten. Op basis van je toestemming kunnen we ook informatie verwerken met betrekking tot je bestelgeschiedenis, bestelwaarde, gebruikte betaalmethode en uit welk land je toegang tot onze website hebt gekregen.

Je hebt het recht om te allen tijde je gegevens te verwijderen wat betreft onze verwerking van je persoonlijke gegevens voor direct marketing doeleinden en je af te melden voor toekomstige communicatie in welke vorm dan ook van ons. Zie daarvoor de contactgegevens van de Privacy contactpersoon hieronder. Je kan ons ook eenvoudig een mail sturen: info@sockeloen .nl

Statistieken en Business Development

Wij kunnen de persoonsgegevens die je aan ons verstrekt, met inbegrip van locatie, gekochte productcategorieën en informatie met betrekking tot betalingsmethode, verwerken bij het gebruik van onze website voor statistische doeleinden, bijvoorbeeld om te zien hoeveel personen in een bepaalde leeftijdscategorie bij ons een bepaald product heeft aangeschaft. Deze statistische informatie kan worden gebruikt voor bij de ontwikkeling van Sockeloen als bedrijf. De verwerking van je persoonsgegevens is op dat moment noodzakelijk om te voldoen aan ons rechtmatige belang van het voortdurend verbeteren van ons bedrijf en het leveren van nieuwe producten en diensten.

 

Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek

In voorkomende gevallen kan Sockeloen op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van uw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen uw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten.

 

Bewaartermijnen

Wij bewaren uw gegevens zolang u cliënt van ons bent. Dit betekent dat wij uw klantprofiel bewaren totdat u aangeeft dat u niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als u dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeetverzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met uw (persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren. Medewerkers hebben echter geen toegang meer tot uw cliëntprofiel en documenten die wij naar aanleiding van uw opdracht hebben vervaardigd.

 

Uw rechten

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heeft u als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Wij leggen u hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe u zich op deze rechten kunt beroepen.

In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van uw gegevens enkel naar uw bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat u de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvangt u in de machineleesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren.

U heeft te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u vermoedt dat wij uw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.

 

Inzagerecht

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, in te zien. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben opgeslagen.

 

Rectificatierecht

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.

 

Recht op beperking van de verwerking

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te beperken. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot u de beperking opheft niet langer worden verwerkt.

 

Recht op overdraagbaarheid

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over u die wij hebben verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd.

 

Recht van bezwaar en overige rechten

U heeft in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van Sockeloen. Als u bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van uw bezwaar. Is uw bezwaar gegrond dat zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan u ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken.

U heeft bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Wij verwerken uw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Bent u van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacyzaken.

 

Wijzigingen in het privacybeleid

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vindt u echter altijd de meest recente versie. Als het nieuwe privacybeleid gevolgen heeft voor de wijze waarop wij reeds verzamelde gegevens met betrekking tot u verwerken, dan brengen wij u daarvan per e-mail op de hoogte.

 

Contactgegevens Sockeloen


Pierssonstraat 22
3317RG Dordrecht
Nederland

T (06) 39750384

E info@sockeloen.nl


Contactpersoon voor privacyzaken Jasper Ockeloen


Twitter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »