Image banner for the blog post "Are cycling socks worth it?" Displaying sockeloen cycling socks

7 redenen waarom je fietssokken nodig hebt.

Zijn fietssokken het waard? 7 redenen waarom je fietssokken nodig hebt

 

In deze blog geven we 7 voordelen van het dragen van fietssokken. We beantwoorden vragen zoals waarom zou je fietssokken dragen, waarom zijn goede fietssokken duurder en wat zijn goede fietssokken?

 

Veel fietsers vragen zich af of het kopen van duurdere fietssokken echt hun geld waard is. Wat is het grote verschil met gewone (sport)sokken, behalve de prijs? In deze blog beantwoorden we alle veelgestelde vragen over fietssokken en leggen we de voordelen uit van het dragen van fietssokken ten opzichte van gewone sokken.

 

Waarom zijn fietssokken eigenlijk zo duur?

 

Een van de eerste vragen die altijd opkomt als het over fietssokken gaat, is waarom ze zo duur zijn. Casual sokken zijn meestal erg goedkoop en hoewel gewone sportsokken duurder zijn dan casual sokken, zijn ze nog steeds goedkoper dan fietssokken. Dus hoe komt het dan dat fietssokken duurder zijn?

 

Materialen

 

De belangrijkste reden is het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Bij Sockeloen gebruiken we alleen de beste kwaliteit materialen die we uit het Middellandse Zeegebied halen. Dit zorgt ervoor dat de kosten hoger liggen, maar geeft de zekerheid dat de sokken van de beste kwaliteit zijn en dat ze veel duurzamer zijn dan goedkope sokken. Gemiddeld gaan Sockeloen sokken 3x langer mee dan de meeste goedkopere sport- en fietssokken! Dit is ook de eerste reden waarom fietssokken absoluut het geld waard zijn.

 

Sockeloen fietssokken zijn het waard in vergelijking tot normale sokken

 

Eerlijke werkomstandigheden 

 

Een andere reden waarom onze fietssokken duurder zijn, is omdat we ze in onze fabriek in Italië laten produceren. We huren alleen de beste mensen in om daar te werken die tientallen jaren ervaring hebben en beschikken over specifieke kennis van het maken van sokken. We bieden goede arbeidsvoorwaarden en eerlijke lonen. Dit is ook de tweede reden waarom onze fietssokken het geld waard zijn, omdat je zeker weet dat ze onder goede omstandigheden en zonder kinderarbeid worden geproduceerd.

 

Machines

 

De laatste reden is dat we zowel in onze fabriek in Italië als in onze eigen werkplaats in Nederland alleen de beste machines gebruiken die beschikbaar zijn op de markt. Deze machines zijn erg duur en vaak zeer zeldzaam, waardoor bijna geen enkel bedrijf van deze machines gebruik maakt. Deze machines leveren de absolute beste kwaliteit sokken en hebben de meeste opties om een specifieke wielersok te maken. Een mooi voorbeeld is dat onze machines beschikken over 160 naalden en we hebben er zelfs een aantal met 200 naalden, waar andere producenten slechts 144 naalden of minder gebruiken. Sokken die door een machine met 144 naalden zijn gemaakt, zijn veel stugger waardoor de sok minder fijn aanvoelt. Daarnaast kan je met 160 of 200 naalden veel meer details in het design toevoegen en kan je mesh, terry of compressie structuren in de sok verwerken, wat met minder naalden niet kan. Dus nog een goede reden om wat meer geld in je fietssokken te investeren!

 

Sockeloen fietssokken productie


 

Voorkom zweetvoeten

 

De derde reden waarom fietssokken zeker de moeite waard zijn, is omdat ze speciaal zijn gemaakt te voorkomen dat je voeten gaan zweten in je fietsschoenen. Omdat fietsschoenen anders zijn dan andere sportschoenen, zijn gewone sportsokken meestal niet helemaal fijn. Fietsschoenen hebben minder ventilatie dan bijvoorbeeld hardloopschoenen waardoor je er eerder in gaat zweten. Bij Sockeloen hebben we een sok ontwikkeld met uitstekende ventilatie door de juiste samenstelling van materialen en een vochtafvoerende weefstructuur toe te voegen. Door jarenlange ervaring is onze sok geoptimaliseerd om zo fijn mogelijk te zitten en zweetvoeten zo goed mogelijk tegen te gaan. De sokken zijn erg licht en zeer ademend, zelfs de merino wintersokken!

 

 

Zweet voorkomende fietssokken van sockeloen


 

 

Pasvorm

 

Fietssokken zijn gemaakt om perfect om je voet heen te zitten. Ze zijn strak genoeg om te voorkomen dat ze naar beneden zakken, maar niet zo strak dat ze je voet afknellen. Anders dan de meeste andere sportsokken zijn fietssokken naadloos. Vooral rond de tenen en hielen is dit een zeer belangrijke eigenschap, omdat het irritatie en blaren voorkomt. De fietssokken van Sockeloen hebben nog een andere fijne optionele eigenschap, namelijk een verdikt voetbed met een antislip rand rondom het voetgedeelte. Dit zorgt voor nog meer comfort tijdens het fietsen. Uiteraard zijn de sokken ook zonder dit verdikte voetbed verkrijgbaar, wat in de zomer zeer wenselijk is.

 

Door deze eigenschappen zijn Sockeloen fietssokken naast het fietsen ook uitstekend voor elke andere sport, maar helemaal voor hardlopen en fitness.

 

Fietssokken die het waard zijn



 

Voordelen van aerosokken

 

De snelste sokken in het assortiment van Sockeloen zijn de aerosokken. Aerosokken zijn speciaal gemaakt om zo snel mogelijk te kunnen fietsen en zijn zo geconstrueerd dat je door de wind snijdt. Tijdens windtunneltests is bewezen dat aerosokken je tot 4,5 watt kunnen besparen! Het bijzondere aan onze aerosok is dat het aeromateriaal al in de schoen begint, wat je dat extra voordeel geeft. Een dubbele antislip rand aan de bovenkant van de sok voorkomt dat ze naar beneden zakken. We hebben de aerosokken in verschillende hoogtes beschikbaar, zodat ze altijd UCI legaal kunnen zijn.

 

Hoe werkt het? 

 

Uit onderzoek in de windtunnel blijkt dat lycra-materiaal minder luchtweerstand geeft dan de blote huid of een geweven materiaal. Op vlakken die frontaal de luchtstroom raken (zoals bovenarmen en onderbenen), is een lycra-materiaal met een verticale ribbelstructuur als snelste uit de windtunneltest naar voren gekomen. We hebben dit materiaal verwerkt in een sok die het maximale aerodynamische voordeel oplevert.

 

In deze blog leggen we alle voordelen van aerosokken uit!

 

Sockeloen aero sokken

 

Gesoigneerd op de fiets

 

De laatste maar zeker niet onbelangrijkste reden om fietssokken te kopen, is om er gesoigneerd bij te kunnen rijden. Sockeloen fietssokken zijn gemaakt om in stijl op de fiets te kunnen zitten en zullen door menig wielrenner worden nagekeken. Sockeloen gaat niet alleen met de nieuwste trends mee op het gebied van wielrensokken, maar zet zelf ook nieuwe trends met gewaagde, gave en unieke sokken. Bij Sockeloen kan je zelfs je eigen custom fietssokken ontwerpen en kopen!

 

Sockeloen gesoigneerd rijden

 

Terug naar blog