Hoe worden onze sokken gemaakt in Italië?

Voor ons zijn sokken erg belangrijk, om te laten zien met hoeveel zorg en passie onze sokken gemaakt worden schrijf ik deze blog. Hierin ga ik uitleggen welke stappen er worden genomen om tot het fantastische eindproduct te komen wat bij ons te koop is. Daarnaast willen we graag laten zien dat we samenwerken met onze fabrikant om tot een eerlijk product te komen voor eerlijke prijzen.

Custom Sokken

Het design proces
De eerste stap in het productieproces is het omzetten van het door ons gemaakte design naar een low resolutie formaat. Afhankelijke van de kwaliteit sok die besteld wordt word de machine gekozen waarmee de sok gemaakt gaat worden. Onze duurdere sokken hebben 200 steken rondom, de goedkopere 160. Elke steek kan een andere kleur krijgen. Om te een optimaal design te komen worden het aantal pixels van de designs dus juist teruggedrongen (!!!) naar een zo laag mogelijke kwaliteit met 160 of 200 pixels rondom in de sok. 

Custom Fietssokken


Het instellen van de machine
Vervolgens worden bij de machine de juiste garen aan de machine gekoppeld die de sok gaat maken en wordt het design op de machine geladen. Vanaf dan worden er proefsokken gemaakt en worden per sok kleine aanpassingen gemaakt om tot een perfecte sok te komen. Wanneer er 1 perfecte sok uit de machine is gekomen kan de machine op volle toeren gaan draaien.

Custom Fietssokken

Kwaliteits en fout controle
Een machine kan nooit zelfstandig draaien. Geregeld lopen de machines vast of breekt er een naald waardoor er een sok uit komt waar toch iets mis mee is. Er gaat dan een rode lamp branden op de machine. In de fabriek lopen continu mensen langs alle machines (ongeveer 40) om te controleren wat er mis is en problemen op te lossen. Wanneer er een naald gebroken is wordt er ook gecontroleerd of de laatst geproduceerde sokken nog wel goed zijn.

Custom Fietssokken

Het strijken van de sokken
Wanneer er 100 sokken besteld worden, worden er altijd zo'n 10-15% meer ingepland op de machine. Dit omdat er kans is dat er 15% verlies is door bovengenoemde oorzaken. Wanneer de machine stopt worden de fouten eruitgehaald en de goede geteld. Bij sommige machines zijn de tenen van de sok nu nog open. Deze worden dan stuk voor stuk aan elkaar genaaid met een andere machines. Bij de nieuwste machines zitten de tenen al aan elkaar en gaan de sokken direct door in bakken naar een carroussel met een soort platte strijkbouten in de vorm van een doorgesneden been. Op dit been worden de sokken gedaan en van binnenuit gestreken zodat ze netjes plat verpakt kunnen worden.

Custom Fietssokken

Verpakken
Wanneer de sokken mooi gestreken zijn worden deze per paar netjes verpakt op de manier zoals dat is gewenst. Hierin zijn verschillende opties zoals onze dealer verpakking, onze banderole, of een plastic zakje. Ook worden hier de barcodes op de verpakking geplakt.

Custom Fietssokken

Verzenden
Nadat dit alles is gebeurd worden de sokken in dozen verpakt, gelabeld en verzonden naar ons warenhuis in Nederland. Bij binnenkomst in Nederland controleren wij nogmaals de sokken of dit is zoals verwacht. We houden dan ook altijd 1 examplaar achter zodat we altijd weten wat we hebben gemaakt. Dit kan handig zijn bij herbestellingen of vragen van klanten. Daarna worden de sokken opgeslagen in ons warenhuis om verkocht te worden via de site, of ze worden opgestuurd naar de klant, of ze worden afgeleverd bij winkels / of distributeurs.

Custom Fietssokken

 

Button Custom Verweven

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter