5 tips on how you're going to be a shapely boss!

5 tips hoe jij een gesoigneerde baas gaat worden!

Hoe gaat gesoigneerd fietsen in z'n werk?

 

‘Zó, dat ziet er gesoigneerd uit!’ of ‘Dat is echt heel erg ongesoigneerd!’ Uitspraken die vaak gebezigd worden door de modepolitie in het wielerpeloton. Over smaak valt niet te twisten en vaak wordt het oordeel op basis van uitsluitend esthetische criteria geveld. Wij gaan je dus ook niet vertellen wat je moet aantrekken. Iedereen kan zijn eigen stijl bepalen en iedere stijl kan er gesoigneerd uitzien.

 

Iedereen kan er gesoigneerd bij rijden. Je moet er alleen de tijd voor nemen en aandacht besteden aan je kleding en je materiaal.

Om je hierbij te helpen vijf eenvoudige tips: 

 

 

1. Schone spullen!

Een schone fiets is ook een snelle fiets en altijd goed voor het moraal, dus vertrek altijd met een schone fiets. Maak na het trainen je fiets meteen schoon. Dat is goed voor je materiaal en zo voorkom je dat jij je fiets uit de schuur wil pakken om te gaan trainen en je fiets blijkt nog vies te zijn. Maar dus ook geen vies zadeltasje aan je fiets of nog het kaderplaatje van de klassieker die je vorig weekend reed. 

 

 

 

Zorg dat je fiets altijd schoon is als je gaat fietsen!

 

 

2. Vervang of repareer kapotte of versleten spullen.

Een gescheurd stuurlint, een gespleten remkabel of overschoen met een kapotte rits. Zuinig zijn op je materiaal is natuurlijk belangrijk om pech te voorkomen en het laat ook zien dat je aandacht besteed aan hoe je eruitziet op de fiets. 

 

 

3. Draag kleding die bij het weer en je activiteit hoort.

Een uurtje losrijden in een snelpak of op de baan rijden met dikke winterhandschoenen? Dat is gewoon vreemd en onzinnig. Koop ook goede kleding. Investeer bijvoorbeeld in een winddichte fietsjack. Dan hoef je niet vijf lagen over elkaar aan te doen maar heb je met een zweetshirt en een winddicht fietsjack al genoeg aan. Dit ziet er ook weer mooi en strak uit! 

 

 

4. De juiste maat.

Deze tip lijkt net als de andere tips voor de hand te liggen, maar toch zie je nog overal wapperende shirts, afzakkende beenstukken of juist te kleine kleding waardoor je als een Michelin mannetje op je fiets zit. 

 

 

 

 

5. Zorg dat je outfit bij elkaar past.

Een compleet kledingpakket en bijpassende fiets bedoelen we natuurlijk niet. Een afwijkende kleur sokken kan juist heel tof zijn, maar probeer er wel een geheel van de te maken. Kleding van drie verschillende clubs en dan een neon fluo helm. Dat is niet gesoigneerd!

 

 

 

 

Het gaat er dus niet alleen om wat je draagt, maar vooral hoe je het draagt. Wij zijn benieuwd of jullie wat aan deze tips hebben en misschien hebben jullie nog tips voor ons.

Deel je tips en foto’s van beste outfit met ons op Instagram met #sockeloen! 

Terug naar blog

SOCKS

Shop Now

GLOVES

Shop Now

OVERSHOES

SHOP NOW

AERO SOCKS

SHOP NOW