Fundraiser project WV de Amstel

Fundraisen bij Sockeloen

Sinds korte tijd is het bij Sockeloen mogelijk om een Fundraiser Project te starten. Het eerste fundraiser project zijn wij samen met WV de Amstel opgestart. In deze Blog laten wij u zien hoe zo een project in elkaar zit en kun u hopelijk beoordelen of dit ook iets voor u club, bedrijf of goede doel kan zijn.

WV De Amstel
WV De Amstel is een fietsclub uit Amstelveen. De vereniging is een zeer actieve wedstrijd club. Om de 4 jaar wisselt de Amstel van fietsoutfit. Hier worden nieuwe sponsoren en andere kleuren op ingevoerd. Het afgelopen seizoen heeft WV De Amstel weer een compleet nieuwe outfit ontworpen. Dit keer werd er zelfs een nieuwe logo geintroduceerd. Doordat de Amstel voor een nieuw logo had gekozen waren ook de huidige sokken niet meer bijpassend. Hierom had de vereniging nieuwe sokken nodig. De Amstel kwam uit bij Sockeloen. Als vereniging was het moeilijk in te schatten hoeveel vraag er naar de custom Club sokken ging zijn. Want ja, wil wel iedereen die een outfit heeft aangeschaft ook sokken?

Om te voorkomen dat De Amstel een grote order moest plaatsen waarbij de Club niet wist of er wel genoeg vraag naar was heeft sockeloen het fundraiser systeem aangeboden.

Bij dit unieke project wordt er eerst een pre-sale gehouden voor een bepaalde periode, na deze periode weet de club het exacte aantal. Na het sluiten van de pre-sale gaat Sockeloen de sokken produceren in Italië. Sockeloen regelt ook de financiële zaken voor de club, doordat iedereen via de website zijn custom WV De Amstel sokken kan bestellen en direct zijn betaling doet hoeft de club geen aparte administratie bij te houden. 

Design
Allereerst wordt in samenwerking met onze desinger een design bedacht. Jim Lindenburg heeft samen met WV de Amstel een design ontworpen. Tijdens deze samenwerking was het bedenken van een design niet al te ingewikkeld. De Amstel wilde enkel het logo op de sok. Het ging hier om een witte sok met het logo van de De Amstel. Omdat de Amstel een echte wedstrijd club is zitten er ook Aero sokken in het assortiment. 

Bij de meeste custom orders worden er 4 gratis designs voorgelegd in samenwerking met de klant. Toen de Amstel zijn keuze had gemaakt kon het fundraisen beginnen! 

Custom Pagina
Bij custom sokken voor je vereniging hoort natuurlijk ook een custom web pagina op de Sockeloen site. Op deze pagina konden de leden van Wv de Amstel hun order plaatsen. De Amstel verspreiden in hun mail en op facebook een link naar deze pagina. Zo werden de leden op de hoogte gesteld van de actie en de locatie om de orders te plaatsen. Vanaf de start datum 28/07/2020 konden de orders geplaats worden. De Amstel heeft ervoor gekozen om de actie precies 2 weken live te houden. Hierna sluit de pagina. WV de Amstel en Sockeloen weten nu precies hoeveel sokken er gemaakt moeten worden. Nu het geld verzameld is kan de order worden doorgegeven in de fabriek van Sockeloen in Italië. Vooral in dit gedeelte zit voor WV de Amstel de voornaamste reden om een fundraiser project te starten bij Sockeloen. De Amstel is volledig ontzorgt en hoeft verder niets te regelen, groot pluspunt de club hoeft ook geen voorraad aan te leggen waar ze wellicht mee blijven zitten. 

 


Levertijd
Nu zijn we 8 weken verder. De order is binnen! De custom club sokken van WV de Amstel worden verzonden naar 1 Adres. De sokken zijn voor de leden op te halen bij evenementen van de vereniging. Zo worden er verzendkosten bespaard.

Bent u nou ook geïnteresseerd om een met uw Club, bedrijf of goede doel een fundraiser project te starten kunt u altijd informeren bij ons.

 

Victor Broex
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter