Geld ophalen met Sokken? --> User Case: WV de Amstel

Fundraising bij Sockeloen

Sinds kort is het bij Sockeloen mogelijk om een Fundraiser Project te starten. Het eerste fundraiser project hebben wij samen met WV de Amstel opgestart. In deze Blog laten we zien hoe zo een project in elkaar zit en kan je hopelijk beoordelen of dit ook iets voor jouw club, bedrijf of goede doel kan zijn!

WV de Amstel
WV de Amstel is een fietsclub uit Amstelveen. De vereniging is een zeer actieve wedstrijd club. Om de 4 jaar wisselt de Amstel van fietsoutfit, waarbij nieuwe sponsoren en andere kleuren worden ingevoerd. Het afgelopen seizoen heeft WV de Amstel weer een compleet nieuwe outfit ontworpen. Dit keer werd er zelfs een nieuw logo geïntroduceerd. Doordat de Amstel voor een nieuw logo had gekozen, waren ook de huidige sokken niet meer bijpassend. daardoor had de vereniging nieuwe sokken nodig en kwam ze uit bij Sockeloen. Als vereniging was het moeilijk in te schatten hoeveel vraag er naar de custom clubsokken ging zijn. Want ja, wil wel iedereen die een outfit heeft aangeschaft ook sokken erbij hebben?

Om te voorkomen dat de Amstel een grote order moest plaatsen waarbij de Club niet wist of er wel genoeg vraag naar was, heeft sockeloen het fundraiser systeem opgezet en aangeboden.

Bij dit unieke project wordt er eerst een pre-sale gehouden voor een bepaalde periode. Na deze periode weet de club het exacte aantal en gaat Sockeloen de sokken produceren in Italië. Sockeloen regelt ook de financiële zaken voor de club. Doordat iedereen via de website zijn WV de Amstel sokken kan bestellen en direct zijn betaling doet, hoeft de club geen aparte administratie bij te houden. 

Design
Allereerst wordt in samenwerking met onze desinger een design bedacht. Jim Lindenburg heeft samen met WV de Amstel een design gemaakt. Tijdens deze samenwerking was het bedenken van een design niet al te ingewikkeld. Het ging hier om een witte sok met enkel het logo van de de Amstel erop. Omdat de Amstel een echte wedstrijdclub is, zitten er ook aerosokken in het assortiment. 

Bij de meeste custom orders worden er 4 gratis designs voorgelegd in samenwerking met de klant. Toen de Amstel haar keuze had gemaakt, kon het fundraisen beginnen! 

Custom Pagina
Bij custom sokken voor je vereniging hoort natuurlijk ook een custom web pagina op de Sockeloen site. Op deze pagina konden de leden van WV de Amstel hun order plaatsen. De Amstel verspreidde in haar mail en op Facebook een link naar deze pagina. Zo werden de leden op de hoogte gesteld van de actie en de locatie om de orders te plaatsen. Vanaf de startdatum 28/07/2020 konden de orders geplaatst worden. De Amstel heeft ervoor gekozen om de actie precies 2 weken live te houden. Hierna werd de pagina gesloten. WV de Amstel en Sockeloen weten nu precies hoeveel sokken er gemaakt moeten worden. Nu het geld verzameld is, kan de order worden doorgegeven aan de fabriek van Sockeloen in Italië. Vooral in dit gedeelte zit voor WV de Amstel de voornaamste reden om een fundraiser project te starten bij Sockeloen. De Amstel is volledig ontzorgd en hoeft verder niets te regelen. Een ander groot pluspunt is dat de club ook geen voorraad hoeft aan te leggen waar ze wellicht mee blijven zitten. 

 


Levertijd
Nu zijn we 8 weken verder. De order is binnen! De custom clubsokken van WV de Amstel worden verzonden naar één adres. De sokken zijn voor de leden op te halen bij evenementen van de vereniging. Zo worden er verzendkosten bespaard.

Bent u nou ook geïnteresseerd om een met uw Club, bedrijf of goede doel een fundraiser project te starten? Dan kan je altijd informeren bij ons via het contactformulier!

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter