Pakken wij de KOM van Carrefour de l’Arbre?

Hoe is het begonnen.

Geschreven door Roos Markus.
(Scroll naar beneden voor de video)

En daar zitten we dan, in een busje volgeladen met fietsen op weg. Pas een week geleden is het idee opgezet, we gaan naar Frankrijk! 

In de bus wordt veel gepraat en getwijfeld over naar welke strook we moesten gaan. Er wordt getwijfeld over twee stroken. De strook van Bos van Wallers en Carrefour de l’Arbre. Allebei vijf-sterren stroken in de beroemde wielerklassieker Parijs-Roubaix.

Verschillende argumenten vliegen om de oren. “er staat te veel tegenwind” ‘we hebben niets voor niets zulke technische fietsen’. 'Ik kan veel mooier drone shots maken in een open veld' zegt Bruno.

En dan hebben we het nog niet eens over het fietspad dat naast het Bos van Wallers ligt, misschien hebben mensen wel stiekem op dat pad gereden in plaats van op de kasseienstrook.

Uiteindelijk wordt er dus toch gekozen voor de Carrefour de l’Arbre.
Als we de kasseienstrook opdraaien, is iedereen stomverbaasd. We wisten dat de kasseien heftig zou zijn maar zo slecht...

Hobbelend en schuddend door de auto rijden we over de kasseienstrook. Na 2,1 km en vier bochten verder komen we tot stilstand aan het einde van de strook.

Zodra we uit de auto stappen voelen we de koude wind op ons. Snel trekt iedereen een jas aan. De wind is veelste hard, zo gaan we natuurlijk nooit die KOM pakken…

Zodra de mannen zich hebben omgekleed, in hun snelle aero pakken en hun beste sokken aan, maken ze de keuze op welke fiets ze gaan rijden. Het busje staat namelijk vol met 8 fietsen, wegfietsen, strandfietsen, crossfietsen.

Jasper Ockeloen heeft gekozen voor een Trek beachracer en Ivar op een Storm beachracer, Jasper Verkuijl daarentegen rijdt op een Cannondale, een racer met één veerende voorvork.

Daarna moeten de banden opgepompt worden. Ze hebben een handig bandenspanning metertje die top op de 0,01 bar de bandenspanning kan meten, zodat ze de banden heel precies op spanning kunnen zetten. 

Om hard te kunnen rijden moeten de mannen wel een goede warming up hebben gedaan. Daarbij kunnen zij gelijk testen of de bandenspanning goed is en welke lijn het beste is.

Na de kasseienstrook een paar keer gereden te hebben zijn de drie renners goed opgewarmd. Nu wordt het tijd voor de aanval!De Poging

Met volle adrenaline staan de 3 mannen zich klaar te maken. Vol gas vliegen ze de kasseienstrook op en scheuren door de eerste 3 bochten en komen daarna op het open veld, vol in de wind.

De harde wind (die schuin/tegen van links komt) klapt tegen de mannen, de volgende neemt over om de snelheid hoog te houden. Nog een bocht naar links en dan rechtdoor naar het einde van de strook.

Jasper O rijd een sterke lange buurt op het laatste stuk, Jasper V en Ivar proberen nog te versnellen maar de wind is hun grootste tegenstander.  

Hijgend komen de mannen tot stilstand. Als ze weer een beetje tot adem zijn gekomen, pakt Jasper Verkuijl snel zijn telefoon. Even blijft het stil maar dan “2e! 2 seconde te langzaam” schreeuwt Jasper Verkuijl.

De mannen zijn zo teleurgesteld maar zijn helemaal kapot. “We moeten nog een keer” zegt Jasper Verkuijl. ‘Ik ga echt niet nog een keer, jij weet niet hoe ik me nu voel?’ zegt Ivar helemaal kapot. 

Met een gemiddelde van 530 watt had Jasper Verkuijl bijna 100 watt meer dan de huidige KOM houder. De wind is simpelweg te hard concluderen de mannen.Opgeven is geen optie

2 uur later, nadat ze nog wat foto’s hebben gemaakt van de nieuwe sokken. Overtuigt Jasper Verkuijl Ivar met veel moeite voor een 2e poging, ze moeten het nog een keer moeten proberen!

De jongens rijden zich weer even warm. Jasper Verkuijl rijd nu op een andere fiets. Ook hebben ze allemaal aero sokken aangetrokken. Het zonnetje is doorgekomen en de wind lijkt ietsjes minder. Deze keer moet en zal het lukken!

Met volle snelheid knallen de mannen de kasseienstrook op. Omstebeurt rijden ze een stukje op kop. Na de laatste bocht doet Ivar nog een sterke lange beurt en laat dan de benen stil. Jasper Ockeloen op kop met Jasper Verkuijl in zijn wiel, zijn niet meer te stoppen.

Jasper Verkuil sprint het laatste stuk naar het einde van de kasseienstrook.

Dit moet harder zijn geweest! Huigend proberen de jongens weer op adem te komen. Jasper V pakt zijn telefoon om de tijd te bekijken.

“Neeee, 1 seconde te langzaam” schreeuwt Jasper Verkuijl. We kunnen het niet geloven, iedereen baalt.

Totdat Jasper 1 minuut later ineens keihard begint te schreeuwen en te juichen. “Ik keek op het verkeerde segment, we hebben wel de kom over de hele strook!!”.

 

De video:Met dank aan:

Jasper Ockeloen (@o1jasper)
Ivar Slik (@ivar.slik)
Jasper Verkuijl aka cyclingfanatics (@jasperverkuijl)
Bruno Bobbink aka fietsbenen. (@fietsbenen)
Roos Markus (@roosmarkus)

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter