Zwift Power- Alles wat je moet weten over Zwift Power

Voordelen van Zwift Power

Zwift power, Wat is dat eigenlijk?

Inmiddels is zo ongeveer iedereen bekend met het fenomeen Zwift. We weten allemaal  hoe je elkaar eraf kunt rijden in deze online fietswereld. Daarnaast weten we allemaal hoe we ons moeten aanmelden voor een Zwift-koers via de Companion-app. Waar de meeste Zwifters minder bekend mee zijn is Zwift Power. Er zijn veel vragen over dit platform zoals: waar staan die driehoekjes voor? Waar is de ranking op gebaseerd? Hoe kan ik een geschikte wedstrijd uitzoeken? Op deze vragen krijgt u in deze blog je antwoord. Zie het als een rondleiding door het Zwift Power platform.

Zwift Power Analyses
Zwift Power is het Procyclingstats van het zwiften. Je kunt er alles op terug vinden zoals: uitslagen, wedstrijden, rankings, teams en alle informatie over een renner. Niet iedereen weet van het bestaan van Zwift Power. Terwijl het echt een toevoeging is aan je Zwift ervaring. Zwift Power maakt het tevens een stuk eerlijker. Het is natuurlijk mogelijk om vals te spelen vanaf je zolderkamer. Je kunt een ander gewicht opgeven dan dat je daadwerkelijk weegt. Daarom is Zwift Power in het leven geroepen. Hier worden al je vermogensgegevens bijgehouden en vergeleken met jouw hartslagen. Daarnaast moeten de echt goede renners bij de belangrijke wedstrijden kunnen aantonen dat ze die vermogens ook op andere momenten halen. Zwift Power is dus in het bezit van iedereen zijn vermogensdata's op Zwift.

Event pagina
Op Zwift Power kun je alle aanstaande events zien. Deze kalender gaat tot en met 4 dagen verder. Hier kun je een koers uitzoeken waar jij aan de start wil verschijnen. Op het moment dat je bij die lijst van events staat zie je meerdere Symbolen. Als je weet wat deze betekenen kun je zien of het een parcours is met klimmetjes, of je power ups mag gebruiken en hoeveel mensen er aan de start staan in jouw categorie. De volgende symbolen zijn te vinden op Zwift power:
Wanneer je op een event klikt zijn de startlijsten te vinden van de wedstrijden. Hier kun je zien wie er een de start staat van de wedstrijd. Hier kun je ook alle vermogens van een renner zien. Zo wordt de 20, 5 en 1 minuut power getoond. Op basis hiervan kun je voor de wedstrijd al zien hoe goed je concurrenten zijn. Het is ook mogelijk om de startlijst op ranking te zetten. Dan staan de renners op niveau van de beste naar de minder goede renners. Als je nog meer details wilt zien over de catogorieen, vermogens, evenementen en uitslagen kunt u het beste hier even een kijkje nemen om de details te bekijken.

De ranking
De Zwift Power ranking is gebaseerd op drie onderdelen. Vermogen, segmenten en uitslagen. Wanneer deze drie onderdelen goed op orde zijn kun je opschuiven in de ranking. Nog een belangrijke tip is om races rijden tegen renners die hoog staan in de ranking. Wanneer je deze renners weet te kloppen kun je snel progressie maken in de Zwift Power ranking.

4 tips voor het gebruik van Zwift Power
1. Koppel als eerste je Zwift account voordat je iets wil gaan doen op Zwift Power. Dit geeft je veel meer mogelijkheden. Zie hier hoe jij je kunt aanmelden.
2. Let goed op dat je de algemene voorwaarde accepteert. Anders worden je gegevens niet goed opgeslagen.
3. Draag altijd een Hartslagmeter tijdens het Zwiften. Wanneer je die niet draagt kom je niet in de Zwift Power uitslag.
4. Bekijk van te voren op Zwift Power wie jou concurenten zijn. Wanneer ze boven jou in de ranking staan kan je flik scoren door ze te verslaan!

Teams
Zwiften is niet enkel individueel. Via Zwift Power kun je of een eigen team aanmaken of lid worden van een bestaand team. Op deze manier kun je samen wedstrijden rijden tegen andere teams. Zo kun je zelfs via Zwift Power inschrijven voor ploegentijdritten. Op zo'n teampagina kun je zien waar je teammaten gaan rijden. Zo kun je samen de wedstrijden uitzoeken. Ook op de events pagina zie je een oranje poppetje voor het event staan als er een teammaat van jou heeft mee gedaan of aan de start staat. 

Zwift X Sockeloen Racing team
Sockeloen heeft zelf ook een team op Zwift Power die kunt u hier vinden. Wij zijn allemaal aangesloten bij Zwift Power omdat we het belangrijk vinden dat iedereen eerlijk speelt. Het Sockeloen racing team doet elke week 2 races. Wanneer u lid wordt kunt u goed in de gaten houden wanneer we gezamenlijk gaan racen. Daarnaast maakt u ook nog eens kans op gratis Sockeloen sokken wanneer u lid wordt van het Sockeloen racing team. We hebben namelijk speciale sokken gemaakt voor het indoor racen omdat het nu erg populair aan het worden is.  

 

  

Victor Broex
Reacties
Het klopt inderdaad, wanneer je geen zwiftpower hebt wordt niet in het zwiftpower klassement opgenomen.
Jasper Ockeloen - 20 Mar 2021 - 14:15
Misschien deed je mee in een verkeerde categorie?
Jasper Ockeloen - 20 Mar 2021 - 14:15
Gisteren heb ik een wedstrijd gereden met een hartslag band aan
Staan wel geregistreerd op zwift Power
Maar komt niet in het klassement voor

Want kan ik hier aan doen
Allison Fournier - 19 Mar 2021 - 14:21
Stel je hebt geen zwiftpower, wordt je dan ook opgenomen in uitslagen op zwiftpower? Want je kan een race rijden en 4de worden maar op zwiftpower gewonnen hebben. Kan dat dan zijn omdat ze geen zwiftpower hebben?
Maxim - 23 Feb 2021 - 09:10
Hoi Joke, bedankt voor je reactie. A rijders hebben een FTP (omslagpunt 95% van de beste 20min waarde) van 4.0-4.6 watt/kg, A+ rijders een FTP van 4,6 watt/kg of hoger. De punten van de race ranking zijn gebaseerd op een ingewikkelde formule, die rekening houd met hoeveel rijders je verslaat di boven je staan in de ranking. Hoe lager je punten, hoe hoger je in de ranking komt. Op wedstrijden met een laag niveau, dus waar alleen maar deelnemers zijn die onder je in de ranking staan, kun je dus niet stijgen.
Jasper Ockeloen - 07 Sep 2020 - 12:35
Super handig en kunne jullie me ook uitleggen hoe het dan met lunten zit, en a en a+ rijders,,?
Joke Van wijk - 03 Sep 2020 - 14:01
Laat een reactie achter