Sockeloen stages

Bij Team Sockeloen zijn wij voor september '19 op zoek naar een leergierige en enthousiaste stagiair(e).

Sockeloen is een fietssokkenmerk opgericht om wielrenners de beste fietssok te leveren. Wij verkopen standaard collectie sokken via onze webshop, maar daarnaast is het ook mogelijk om custom sokken te maken.

Opdrachten

Wij bieden verschillende opdrachten aan waar op dit moment de aandacht ligt bij Sockeloen. Dit zijn zowel opdrachten op operationeel en/of strategisch niveau aangevuld met een aantal praktische ondersteunende taken.

Sockeloen Cycling Club + Events

Dit is een operationele stage waarbij het bedenken en uitvoeren van een of meerdere Sockeloen events centraal staat. Er zijn hier al een aantal ideeën over, maar eigen invulling en ideeën zijn zeer welkom.

Je gaat aan de slag met het uitrollen van Sockeloen Cycling Club, een club verbonden aan Sockeloen die zich richt op het organiseren van events rondom MTB, Beachrace en wielrennen. Daarnaast ga je nadenken over de toegevoegde waarde van de club voor leden en hoe we de community rondom Sockeloen verder kunnen uitbreiden middels deze club. Tevens zal je werken binnen het vertrouwde Sockeloen team en bijspringen in de werkzaamheden waar nodig.

Takenpakket

Naast een van de bovengenoemde opdrachten ga je Sockeloen ook ondersteunen bij een van de volgende taken:

  • Klantenservice: het beantwoorden en verwerken van vragen van klanten.
  • Assisteren van de marketingcommunicatie op onze sociale media en content creatie
  • Assisteren van het verwerken van de custom orders
  • Verzinnen van marketingacties
  • Ontwerpen en bedenken van (nieuwe) producten of designs
  • Up- to-date houden van website met productteksten, blogs, sponsored athlethes en worn by.

Deze taken zijn optioneel naar interesse van de sollicitant zelf, hierover kan gepraat worden. Heb je nou zelf een tof idee om bij Sockeloen uit te voeren, dan kan dat natuurlijk altijd.

Functie eisen

Sockeloen is op zoek naar een HBO stagiair(e) volgende een opleiding (Sport-)marketing en/of communicatie die over de volgende competenties beschikt:

  • Goede communicatieve vaardigheid in het Nederlands en Engels.
  • Proactief
  • Creatief
  • Nauwkeurig

Operationele stages zullen goed zijn voor een twee daags stage voor een semester. Bijvoorbeeld een tweedejaars SM&O stage. De strategische stage zullen goed zijn voor een 3e of 4e jaars stage.

Affiniteit met wielrennen is een pré

Bedrijfsbeschrijving

Sockeloen is een jong en klein online Retail bedrijf dat zich focust op het verkopen en ontwerpen van sportsokken in de wielrenmarkt. De missie van Sockeloen is om het grootste wielersokkenmerk ter wereld te worden.

Sockeloen is ontstaan uit onvrede van Jasper Ockeloen over de geleverde sportsokken bij het kledingpakket dat hij kreeg in zijn tijd bij het Rabobank Development Team. Hij ging zelf op zoek naar de perfecte wielrensokken en die zoektocht maakte hem onder zijn teamgenoten bekend als Sockeloen, en zo was het merk ontstaan.

Naast het verkopen van de sokken via de onlinewebshop zijn de belangrijkste taken van het bedrijf de marketing en service. Je werkt bij Sockeloen in een dynamisch jong team dat een grote affiniteit heeft met wielrennen. Sockeloen bevindt zich in het flexwerkkantoor van B., vlakbij het Slotervaartziekenhuis.

Contactinformatie

Zie jij het stagelopen bij Sockeloen voor je en zie je de mogelijkheden om een van de openstaande opdrachten aan te pakken, ben jij bekend met het wielrenwereldje en weet jij hoe iemand er soigné uit moet zien op de fiets en vind je dat iedereen er goed uit moet zien of ben je geïnteresseerd in het werken in een jonge kleine onderneming die hard bezig is met professionaliseren en wil je hierin meehelpen? Dan is stagelopen bij Sockeloen wat voor jou!

Bij interesse ontvangen wij graag je CV en motivatie bij het volgende emailadres: [email protected] en wellicht nodigen we jou uit voor een gesprek bij ons op kantoor of tijdens een fietsritje.


We hebben direct een opdracht voor je. Kijk eens kritisch naar onze website. Wat zouden we beter kunnen doen? Kies er 1 pagina uit en laat zien hoe jij dit beter zou beschrijven en waarom. Voeg de uitwerking hiervan toe aan je sollicitatie. Ook horen we graag waarom je juist bij Sockeloen stage wilt gaan lopen en waarom je denkt geschikt te zijn voor deze functie, verbaas ons! Tot slot ontvangen we natuurlijk ook graag jouw CV.