Beach&BBQ Ride

€24,95
niet op voorraad
Artikelcode Beach-bbqride
Van beginnende strandfietser tot doorgewinterde strandracer. Deze beachride is voor iedereen die het tof lijkt om op het strand te fietsen. Na een heerlijke kop Magistrale cycling coffee stappen we de fiets op voor een rit vol met tips en tricks van stran

Enkel nog inschrijving ter plekke mogelijk, vanaf 09u00 bij Sunseabar Wijk aan Zee.

Een training voor iederéen!
Van beginnende strandfietser tot doorgewinterde strandracer. Deze beachride is voor iedereen die het tof vindt om op het strand te fietsen. De training wordt begeleid door de trainers van de Subaru Beachbattle i.s.m. Jasper Ockeloen, elk niveau krijgt voldoende begeleiding. We zullen wel zoveel mogelijk met een complete groep fietsen en vervolgens op bepaalde punten weer verzamelen. Het doel is om elk niveau strandracer een fantastische leerzame dag te bezorgen, en achteraf samen lekker te genieten van een biertje en een hamburger.

Hoe kan ik deelnemen?
LET OP: er zijn slechts beperkte plaatsen beschikbaar dus wees snel!

- Schrijf je in door dit product te kopen en je gegevens achter te laten bij het afrekenen.
- Je ontvangt 2 dagen voor het event de laatste informatie per mail.
- Je kunt gratis en dichtbij parkeren bij hotel Hoge Duin in Wijk aan Zee.
- Koffie vooraf en 1x Beer & Burger achteraf zijn inbegrepen.

- Je moet zelf voor een mountainbike zorgen.
(Strandbanden zijn zeker aan te raden maar geen verplichting)
- Zorg zelf voor een geschikte outfit, schoenen en valhelm.

--> Kom zaterdag 5 Januari om 09u00 naar de SunseaBar en geniet van de rit, het strand en  de gezelligheid  !
(uw inschrijving wordt op naam geregistreerd)

 

Programma:
Koffie + Last Minute Secrets
Na een heerlijke kop Magistrale Cycling Coffee in de gezellige atmosfeer van de SunSeaBar zal Jasper aftrappen door zijn Last-Minute-Secrets prijs te geven. Dit zijn belangrijke tips en trucs die Jasper in het laatste uur voor een strandrace doorloopt om optimaal aan de start te verschijnen. Vervolgens zullen we direct deze tips in de praktijk brengen wanneer we het strand op gaan.

De zuidelijke lus
In het eerste deel van de training focussen we vooral op een aantal technische passages die in de zuidelijke lus tussen de SunseauBar (vertrekpunt) en de zuidelijke Pier in het parcours van Egmond Pier Egmond zullen liggen. Zo zullen we de afgang door het mulle zand oefenen en de opgang door het duinpad terug naar de zee. Ook de klim naar het hoge duin zal uitgebreid worden verkend zodat de klimgeiten zich kunnen laten zien. Tot slot van deze lus zullen we de stijle afdaling terug naar het strand verkennen die hierop volgt.

De noordelijke lus
In het tweede deel van de training rijden we een wat langer stuk over het strand, en-group richting Castricum om daar de befaamde trappen te oefenen. Hierna zal Jasper demonstreren hoe hij vorig jaar de wedstrijd in zijn voordeel besliste op de beruchte strobalen. En gaan we oefenen hoe je hier snel en veilig overheen komt. We eindigen deze noordelijke lus met een kleine wedstrijdvorm voor degene die nog energie over hebben! Wees niet bang, niemand blijft alleen achter, er zal ook een groep rustig terug rijden.

BBQ & Beer
Als het hele peloton gearriveerd is begint de gezelligheid pas echt want dan kunnen we met zijn allen gezellig een hamburger en een biertje pakken in de SunSeaBar en gezamenlijk napraten. Kortom: het beloofd een super toffe, gezellige en interessante ochtend te worden waar je simpelweg bij MOET zijn!